כמעט כל כותב (טוב) מכיר את זה, הוא יודע שעליו לכתוב אך משהו עוצר בעדו, לא מאפשר לו לפתוח את הקובץ, להרים את העט או לפתוח את המחברת, קוראים לזה מחסום כתיבה. אם אתם חווים "התנגדות כתיבה", זו צורה כלשהי של מחסום כתיבה אותו חווים גם האנשים שכתיבה היא עבודתם. לעיתים זה קורה כי הכותב אינו יודע מספיק על נושא כתיבתו ולכן אינו יכול לכתוב באותה זרימה ובאותה סמכותיות כפי שהוא כותב בדרך כלל. מחקר קטן בנושא הדורש בירור יכול להסיר את מחסום הכתיבה הזה לחלוטין. לעיתים מדובר במצב מנטאלי הנגרם בשל שינוי כלשהו בחיי הכותב, הגורם למתח או חרדה. כותב לא יכול להתפנות לכתיבה אם מצבו המנטאלי לא מאפשר זאת. תהיה הסיבה אשר תהיה, יש לה פיתרון. לפניכם תהליך המוביל לפתרון מחסום כתיבה, המחולק לארבעה חלקים:
1) אל תכתוב כלום במשך שבוע: קודם כל קבל את מצבך. אתה חסום, אתה לא יכול לכתוב, לא נורא. קח חופשה של שבוע מכתיבה, אל תחשוב על זה אפילו, אל תנסה, פשוט עשה הכל חוץ מזה. כתוב הודעות אי-מייל, כתוב צ'קים אם אתה חייב, אבל אל תתיישב לכתיבה של ממש. חשוב על מחסום הכתיבה שלך כעל שפעת כתיבה. אתה חולה, אבל תחלים תוך שבוע.
2) צא לחופשה עם העט שלך: אומרים ששינוי הוא טוב כמו מנוחה. בסוף השבוע עשה שינוי, צא לטיול או חופשה במקום אליו רצית להגיע. אם אפשר, צא לשם לבד, קח אתך מצלמה, עט, מחברת ולפטופ. אתה לא צריך לכתוב כלום, אבל צלם כמה תמונות, תנוח ואולי מחסום הכתיבה שלך יתפוגג מעצמו. אם לא, עבור לשלב 3.
הנה לינק לקריאת חציו השני של המאמר בנושא דרכים לפתרון מחסום הכתיבה.
"כותב טוב", הוא סטודיו קופירייטינג ותיק כל כך שטקסטים שלו נמצאו במערות בית גוברין מהתקופה שקדמה להמצאת הטקסט. חוץ מספרי ביוגרפיה ומקצוע, צוות "כותב טוב" מייצר טקסטים למגזר העסקי, הפרטי, בני מיעוטים ובני תערובת. האמת שזה לא משנה, כולנו בני אדם וכולנו (לפחות חלקנו) קוראים וכותבים טוב. "כותב טוב" - קופיריטינג, עריכת תוכן וסופרי צללים. www.kotevtov.com